We hebben het allemaal weleens gehoord: ‘Van krachttraining krijg je stijve spieren!’. Hoewel dit zeker niet het geval hoeft te zijn, valt niet te ontkennen dat de meeste mensen wel wat soepeler mogen zijn (en ja, hiermee bedoel ik voornamelijk mannen). Wanneer je wat soepeler bent, brengt dit veel voordelen met zich mee. Echter, hoe wordt je nu soepeler? Een goede manier om dit te doen, is door het meedoen met de lessen Broga!

Wist jij dat The Gym naast dè sportschool van het Westland, ook de enige officiële Broga opleider van Nederland is? En dat Ewout de enige ‘Broga Master Trainer’ in Nederland is!

Voordelen van soepel zijn
Het hebben van een soepel lichaam heeft veel voordelen. Niet alleen tijdens het sporten, maar ook in je dagelijks leven. Als je denkt aan voordelen tijdens het sporten, dan kan je bijvoorbeeld denken aan gemakkelijker lastige oefeningen uitvoeren als de squat en deadlift, omdat je hiervoor een zekere mate van soepelheid nodig hebt om de houdingen goed aan te nemen. Ook kun je bijvoorbeeld denken aan het beter mee kunnen doen in de lessen Bootcamp of Pilates. Ook zorgt een hogere mate van soepelheid ervoor dat jij minder snel geblesseerd zult raken!

Wat is het verschil tussen Broga en Yoga?
Een van de meest gestelde vragen als het gaat over Broga, wat is het verschil met yoga? Broga legt meer nadruk op kracht en uitdaging dan doorgaans het geval is bij Yoga. Dit is bedoeld om meer mannen aan te spreken, maar dat neemt niet weg dat vrouwen ook van harte welkom zijn om aan de lessen deel te nemen! Daarnaast zijn de lessen ook lekker down-to-earth, geen zweverigheid, maar gewoon een lekkere, pittige les.

Het concept Broga is ontwikkeld door American footballer Matt Miller. Hij merkte dat hij vaak dezelfde blessures opliep, als gevolg van een stijf lichaam. Hoewel hij tegenwoordig bodybuilder is, is hij ongelooflijk soepel. Bodybuilding en een soepel lichaam kunnen dus gemakkelijk hand in hand gaan!

Wil je de lessen Broga eens uitproberen, kijk dan snel in ons actuele rooster wanneer je de lessen kunt volgen. Ben je nog geen lid, maar wil je het toch eens proberen? Vraag dan snel een gratis proefles aan of neem contact met ons op!

 

Auteur:
ir. Pascal de Brabander, diëtist

Bron:
(afbeelding) Broga UK. Broga [Internet]. Broga 2018 [Geraadpleegd 9 mei 2018] beschikbaar via https://www.broga.uk.com/