Plezier, modder, water en gezelligheid. Zomaar een greep uit wat woorden om Mud Masters te omschrijven. Ook de stoerste sportschool van het Westland doet meerdere keren per jaar mee. Daarom zie je steeds meer mensen sporten in een T-shirt van de Mud Masters. Al deze mensen hebben de finish gehaald. Hoe komt het dat zo veel van onze leden dit uitdagende hardloopevenement hebben uitgelopen?

Bootcamp
Sinds een aantal jaren worden er bootcamplessen gegeven, zelfs meerdere keren per week! Deze lessen zijn ideaal om deze evenementen voor te bereiden. Zo vinden de lessen nagenoeg altijd buiten plaats, weer of geen weer. Daarnaast werk je tijdens deze groepslessen aan je conditie, aangezien er altijd stukken worden hardgelopen. Naast het werken aan je conditie, wordt er ook hard gewerkt aan het opbouwen van de spierkracht tijdens de krachtoefeningen tussen het hardlopen door.

Voor de gevorderde Mud Masters zijn er de Bootcamp XL lessen op de dinsdagavond. Tijdens deze anderhalf uur durende les worden er een stuk meer kilometers gelopen dan tijdens de lessen op donderdagavond en zaterdagochtend. Zo zorg je ervoor dat je zelfs de grootste afstanden met een mooie tijd kunt volbrengen.

Fitness en andere groepslessen
Uiteraard zijn de bootcamplessen niet de enige manier om je goed te kunnen voorbereiden. Dit kun je ook goed doen in de fitnesszaal. Zo zijn de monkeybars ideaal om jezelf voor te bereiden op de klauteronderdelen. Deze zitten altijd meerdere keren tussen de obstakels. Ook heel belangrijk voor het klauteren, gripkracht! Dit kun je zeer goed ontwikkelen in de fitness. Je kunt hierbij denken aan de nieuwe HitMill, deadliften, optrekken of bijvoorbeeld de kettlebells. Je vooruitgang met deze oefeningen kun je dan gemakkelijk bijhouden in de Gym VIP-app

Probeer ook eens de Gym Pump les. Door de halteroefeningen met hoge herhalingen te doen, zorg je ervoor dat je een goede spierconditie opbouwt. Daarnaast leer je hier ook om door te zetten met verzuurde spieren. Iets wat goed van pas kan komen tijdens de Mud Masters. Naast conditie, kracht en je vermogen om door te zetten tijdens verzuring, is het ook handig om soepel en flexibel te zijn! Dit kun je goed bereiken door eens mee te doen met de Broga lessen of tijdens Pilates.

Als lid kun je gewoon met de groepslessen meedoen. Nog geen lid? Schrijf je in voor een gratis proefles of kom eens langs voor meer informatie!

Voor de ultieme voorbereiding op de Mud Masters kun je altijd een afspraak maken voor personal training. Zo weet je zeker dat je werkt aan alle onderdelen, ook de onderdelen welke je minder leuk vindt!

 

Auteur:
ir. Pascal de Brabander, diëtist

Bron:
(afbeelding) Mud Masters. Foto’s en Video’s [Internet]. Mud Masters 2015 [Geraadpleegd 8 januari 2018] beschikbaar via https://mudmasters.nl/fotos-en-videos/