De bevolking wordt steeds ouder. Dat is mooi nieuws, maar we willen natuurlijk wel gezond ouder worden. Hier kun je zelf je steentje aan bijdrage door lekker te gaan sporten, ook als senior! We hebben al een erg sportieve en gezellige groep senioren die samen werken aan een fitter en sterker lichaam in de gezelligste sportschool van het Westland. Twijfel je over je motivatie? Dan vertellen wij je hoe je deze gemakkelijk kunt verhogen!

Gezellig samen sporten
Recent is er weer een onderzoek uitgekomen waarin bleek dat senioren die samen sporten, ook blijven sporten (1). In dit onderzoek deden meer dan zeshonderd senioren mee met sportlessen. Hierin kwam naar voren dat de deelnemers die met andere senioren sportten veel vaker bleven sporten. Het was zelfs zo dat de senioren die samen sportten, hebben gelobbyd bij de deelnemende sportvestigingen om de faciliteiten voor ouderen te behouden na afloop van het onderzoek. Op deze manier konden ze namelijk blijven sporten.

Naast de eerder genoemde grote en gezellige groep senioren die al sporten bij The Gym, hebben wij ook een speciale groepsles voor senioren. Deze groepsles heet Fifty Fit en is speciaal voor onze oudere leden. Daarnaast zijn senioren uiteraard ook van harte welkom in de andere groepslessen. Denk bijvoorbeeld aan de lessen Body en Mind en Pilates.

Heb je nu na het lezen van deze blog nog wat vragen, dan ben je van harte welkom bij ons op The Gym. Wist je trouwens dat al onze abonnementen, familieabonnementen zijn? Zo kun je ook nog eens voordelig met je partner komen sporten. Ook nodigen wij je graag uit voor een gratis proefles, tot snel!

 

Auteur:
ir. Pascal de Brabander, diëtist

Bron:
(1) Beauchamp MR, Ruissen GR, Dunlop WL, Estabrooks PA, Harden SM, Wolf SA, Liu Y, et al. Group-based physical activity for older adults (GOAL) randomized controlled trial: exercise adherence outcomes. Health Psychol. 2018;37(5):451. DOI: 10.1037/hea0000615