Om te beginnen, wat is personal training nu eigenlijk? Personal training is sporten met privé  begeleiding van een instructeur. Deze instructeur staat geheel klaar om jou te helpen je doelstelling(en) te behalen. Dit wordt gedaan door voor jou een individueel trainingsprogramma op maat te maken. Op deze manier zorgen jullie er samen voor dat doelstellingen sneller en effectiever kunnen worden behaald. Deze doelstellingen hoeven niet per se met fitness te maken te hebben. Zo kan een personal trainer jou ook helpen bij een snel herstel van een blessure of ter voorbereiding van bijvoorbeeld de Mudmasters.

Meer voordelen

Naast het helpen bij een spoedig herstel of de voorbereiding van een evenement zijn er nog meer voordelen aan personal training. Doordat de trainingen privé verlopen, zorgt een personal trainer ervoor dat jij altijd gemotiveerd bent en het maximale uit jouw trainingen haalt. Dit een-op-een contact zorgt niet alleen voor intensieve trainingen, maar zorgt er ook voor dat jij je techniek perfectioneert.

Niet alleen trainen

Naast adviezen op het gebied van sport en bewegen, kan een personal trainer jou ook helpen om jouw leefstijl te verbeteren. Het intensieve contact zorgt er ook voor dat er een band tussen jou en de personal trainer ontstaat. Dit zorgt ervoor dat je sociale en emotionele steun krijgt en hierdoor echt even tijd voor jezelf hebt.

Verantwoordelijkheid

Een personal trainer houdt je daarnaast ook verantwoordelijk voor jouw eigen voortgang en is hiermee een goede stok achter de deur voor wie dat nodig heeft. De personal trainer geeft jou de handvatten om je doelstelling(en) zo effectief mogelijk te bereiken. Echter, jijzelf moet het doen! Gelukkig zal een personal trainer je helpen om altijd doelen te stellen die voor jou haalbaar zijn.

Ben je geïnteresseerd in personal training of wil je er meer over weten, kom dan eens langs bij dé sportschool van het Westland.

 

Auteur:
ir. Pascal de Brabander, diëtist