Pijnvrij bewegen, sportprestaties en een mooi figuur. Gezonde en sterke schouders zijn bij allemaal betrokken. Voor het trainen van je schouders ben je aan het juiste adres bij dé sportschool van het Westland. Helaas worden de schouders niet altijd optimaal getraind. Kun jij een veelgemaakte fout noemen bij het trainen van je schouders?

Blessure zit in een klein hoekje
We zitten allemaal steeds vaker en langer achter een beeldscherm. Is het niet op het werk, dan is het wel thuis of onderweg op de telefoon. Bijna iedereen weet dat je hierbij rechtop zou moeten zitten, echter doen maar weinig mensen dit. Dit heeft als mogelijk gevolg dat de schouders steeds meer naar voren gaan staan en onze houding veranderd. Als we dan in de sportschool ook vanuit deze houding gaan sporten, dan is een blessure zo opgelopen.

Sterke schouders kweken
Zoals de titel al zegt, gezonde schouders zijn sterke schouders. In navolging van het bovenstaande gaan we vandaag een tweetal oefeningen beschrijven. Deze kun je doen om aan je houding te werken, gezonde schouders te ontwikkelen of te behouden en hiermee dus sterke schouders te kweken!

Face-pull & Incline bench Y-raises
Twee moeilijke namen, maar waarschijnlijk heb je ze weleens uitgevoerd zien worden. Beide oefeningen zijn erg goed in het sterker maken van de spieren op de achterkant van de schouders en tussen de schouderbladen. Deze spieren zijn belangrijk voor je houding, maar zorgen ook voor ondersteuning bij heel veel oefeningen die je uitvoert met je bovenlichaam. Beide oefeningen kun je het beste uitvoeren met hoge herhalingen. Denk hierbij aan minimaal 15 herhalingen per serie.

Voor de face-pull bevestig je een dubbel touw aan een kabelstation. Het kabelstation stel je in zodat het touw op gezichtshoogte begint. Je pakt de touwen buitenom vast en door je ellebogen naar buiten te bewegen trek je de touwen langs je gezicht. Vraag voor een demo een van onze instructeurs!

De benaming zegt het al, voor de incline bench Y-raises gebruik je een bankje wat schuin omhoog staat. Je gaat op je buik met je gezicht over het hoofdeind zitten. In beide handen heb je een lichte dumbbell en je armen laat je onder je schouders hangen. Hiervandaan breng je je armen in een Y-vorm naar voren, zodat je bovenarmen naast je oren zijn. Hiervandaan laat je je armen weer rustig zakken. Wederom, vraag een demo van een instructeur voor je de oefening gaat proberen!

Ben je nog geen lid, maar wil je wel zorgen voor gezonde en sterke schouders? Maak dan eens een afspraak voor een gratis proefles, tot snel!

 

Auteur:
ir. Pascal de Brabander, diëtist

Bron:
Gezonderleven.com. Zeven oefeningen voor sterkere schouders [Internet]. Gezonderleven.com 2016 [Geraadpleegd 29 augustus 2018] beschikbaar via https://gezonderleven.com/zeven-oefeningen-voor-sterkere-schouders/