Of je nu gaat voor sportprestaties, een complete look of voor de praktische voordelen die sterke, goed gevormde onderarmen meebrengen. Je bent aan het juiste adres bij de meest complete sportschool van het Westland voor het trainen van onder andere de onderarmen. Train jij ze weleens apart, en waarom zou je eigenlijk je onderarmen trainen? Je leest het hier!

Sportprestatie
Door het ontwikkelen van een sterke gripkracht zul je beter presteren bij alle sporten waarbij je iets moet vasthouden. Hierbij kan je denken judo en gewichtheffen, maar denk ook eens aan sporten waarbij je een bal moet vasthouden zoals rugby! Goede oefeningen voor de onderarmen zijn bijvoorbeeld hangen aan een stang of farmer walks op de hitmill. Oefeningen die ook flink de onderarmen prikkelen zijn onder andere deadlifts (zonder straps uiteraard), optrekken en hammer curls. Vraag bij een van de instructeurs om jou te vertellen welke oefeningen dit zijn.

Complete look
Wanneer je je onderarmen ook goed mee traint, zorg je ervoor dat deze zich ook goed ontwikkelen. Zeg nu zelf, het is natuurlijk geen gezicht wanneer iemand flink gespierde bovenarmen heeft en maar hele dunne onderarmen.

Praktische voordelen
Oké, het trainen van je onderarmen brengt dus duidelijk voordelen met zich mee voor allerlei sporten. Ook zorgt het nog eens voor een complete look, maar misschien voor veel mensen nog wel de belangrijkste reden zijn de praktische voordelen! Wanneer je namelijk een sterke grip hebt, kun je bijvoorbeeld gemakkelijker de deksel van een pot groente opendraaien. Ook kan je net even wat makkelijker de grote boodschappen meenemen.

Wil jij nu meer aandacht schenken aan het trainen van je onderarmen, vraag hier dan om bij een van de instructeurs wanneer zij voor jou je op maat gemaakte schema maken. Ben je nog geen lid, dan kun je natuurlijk altijd informeren tijdens een gratis proefles!

 

Auteur:
ir. Pascal de Brabander, diëtist

Bronnen:
(afbeelding) Krunoslav. Forearm Muscles Anatomy [Internet]. Bodybuilding Wizard 2014 [Geraadpleegd 26 november 2018] beschikbaar via https://bodybuilding-wizard.com/muscles-of-the-forearm/

Thibaudeau C. The Secret Strength Weapon [Internet]. T-Nation.com 2018 [Geraadpleegd 12 juni 2018] beschikbaar via https://www.t-nation.com/training/the-secret-strength-weapon