De meest innovatieve sportschool van het Westland is er voor jou met Krat Je Fit. Zo kun je ideaal aan de slag in je eigen thuissportschool! Veel mensen werken nu al voor langere tijd thuis. Dit is veelal zittend werk en laat dat nu juist niet het allerbeste voor je lichaam zijn. Ideaal dat je nu dus weer kunt sporten.

Train die rugspieren!

Al dat zitten maakt je lichaam er niet sterker op. Waarschijnlijk ken je het wel, na verloop van tijd ga je steeds meer onderuit gezakt zitten. En dat terwijl iedereen eigenlijk wel weet dat je rechtop zou moeten zitten. Door je rugspieren te trainen, wordt het gemakkelijker om die rechte houding vast te houden. Dit kun je goed bereiken door roeibewegingen te maken met bijvoorbeeld Krat Je Fit, een losse krat of een pak melk. In de app kun je gemakkelijk zien hoe je de oefening juist uitvoert.

Maak de roeibeweging nog effectiever

Veel mensen hebben elastieken aangeschaft om een beetje te kunnen trainen in deze periode. Deze elastieken kun je ook gebruiken om de roeibewegingen nog effectiever te maken. Je kun de elastieken namelijk aan weerskanten om de stang heen doen. Vervolgens ga je zelf in het midden op het elastiek staan. Wanneer je nu de roeibeweging maakt, dan zul je merken dat de weerstand hoger wordt, naarmate je de stang verder naar je toe trekt. Hierdoor merk je dat de spieren tussen je schouderbladen harder moeten werken om de stang helemaal naar je toe getrokken te krijgen. Juist deze spieren zijn belangrijk voor een goede houding tijdens het zitten.

Wil je nu een schema voor Krat Je Fit in GymVIP, neem dan snel contact met ons op!

 

Auteur:
ir. Pascal de Brabander, diëtist

Bron:
(afbeelding) Shelby Young Fitness. Barbell Bent Over Row w/ bands, overhand grip [Internet]. Youtube.com 2017 [Geraadpleegd 15 februari 2021] beschikbaar via https://www.youtube.com/watch?v=ESowHNwOpWo