Het nieuwe jaar is weer begonnen. En daarmee ook de goede voornemens. Een goed voornemen wat we bij dé sportschool van het Westland veel voorbij zien komen, is naast beginnen met sporten, of meer sporten, vaak gezonder eten.

Gezonder eten kun je op allerlei manieren doen. Je kunt bijvoorbeeld minderen met ongezonde producten, zoals frisdranken, alcohol of koek en snoep. Je kunt er ook voor kiezen om hulp in te schakelen, bijvoorbeeld via onze GymVIP app. Hierin kun je een op maat gemaakt voedingsschema voor jou laten maken. Maar, je kunt jezelf ook nog op een andere manier een handje helpen. Wist je bijvoorbeeld dat jij heel veel keuzes niet zelf bewust maakt, maar dat jij heel erg beïnvloedt wordt door jouw omgeving als het gaat om voedselkeuzes? (1)

Dit gegeven kun je ook inzetten om je een handje te helpen. Door bijvoorbeeld jouw huis zo in te richten dat je automatisch de gezondere keuzes gaat maken, hoef jij er zelf minder moeite voor te doen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van groente en fruit in het zicht of ongezonde producten echt helemaal achterin de hoge keukenkastjes te leggen. Op de website van het Voedingscentrum staat een handige tool, waarmee je kunt kijken of de inrichting van je huis jouw helpt gezonde keuzes te maken. Je vind de tool via deze link.

Wil je meer weten over een schema op maat, spreek dan een van ons aan of stuur een mailtje naar info@thegym.nl.

Hopelijk tot snel op The Gym!

 

Auteur:
ir. P. de Brabander, diëtist

Bronnen:
(1) Mensink, F., Feunekes, G. (2015). Invloed van de fysieke omgeving op eetgedrag. Voedingscentrum, Den Haag.