Vorige maand schreven we als meest informerende sportschool van het Westland al over het belang van het binnenkrijgen van voldoende vezels. Wat jouw doel ook is, probeer altijd te streven naar een dagelijkse inname van minimaal dertig gram vezels. Je gezondheid zal je hier dankbaar voor zijn! Nu liggen de schappen tegenwoordig vol met allerlei granenrepen. Supergezond, denk je misschien, maar over het algemeen zijn ze dat helemaal niet!

Verstopte suikers
Vaak zijn deze repen veel minder gezond dan ze ogen en klinken. Vaak komt dit doordat je tussen de ingrediënten niet direct suiker ziet staan. Dit komt doordat er meestal allerlei variaties van suikerleveranciers worden gebruikt. Zo kun je denken aan honing, fruitconcentraat of rozijnen. Klinkt best gezond, maar is uiteindelijk allemaal suiker!

Ben je op zoek naar een gezond tussendoortje, dan kun je beter een volkoren boterham nemen met wat mager beleg. Op zoek naar iets zoets? Doe dan eens wat fruit op brood, de aardbeien beginnen bijvoorbeeld weer beschikbaar te worden!

Benieuwd waarbij wij je nog meer kunnen helpen of inspireren? Kom dan eens langs voor een gratis proefles!

 

Auteur:
ir. Pascal de Brabander, diëtist

Bron:
(afbeelding en tekst) Kamsma M. Zo gezond zijn die vezelrepen nu ook weer niet [Internet]. NRC 2019 [Geraadpleegd 10 april 2019] beschikbaar via https://www.nrc.nl/nieuws/2019/04/03/zo-gezond-zijn-die-vezelrepen-nu-ook-weer-niet-a3955621