De laatste week voor kerst is weer bijna voorbij. Voor veel mensen betekend dit dat er de komende dagen lekker gegeten en gedronken gaat worden. Mocht je als doelstelling hebben om aan te komen, dan wil dat in deze periode vaak wel lukken. Echter, het merendeel van de mensen wil dit juist voorkomen. Wat zijn nu dingen die jij kunt doen om die kerstkilo’s te voorkomen? De meest geïnformeerde sportschool van het Westland geeft jou het antwoord!

Voorkomen is beter dan genezen
Voorkom je die kerstkilo’s dan bespaar je jezelf gemiddeld 0,6 tot 0,8 kilo welke je niet aankomt (1). Het voorkomen van deze kilo’s kan je op meerdere manieren doen. Het is hierbij het handigste om voor jezelf na te gaan welke manier voor jou het beste zou werken.

Zo zou je bijvoorbeeld een aantal dagen voor de kerst je calorie inname al wat kunnen terug schroeven door iets minder te eten en te drinken, of door wat extra te bewegen. Hiermee compenseer je het overschot wat je gedurende de kerst binnen krijgt.

Een tweede manier is het nemen van een eiwitrijke snack, bijvoorbeeld een schaaltje kwark of een gekookt eitje, voordat je aan het kerstdiner begint. Eiwitten zorgen namelijk voor verzadiging en hierdoor zal je automatisch minder eten.

Tweede kerstdag is The Gym van 08.00 uur tot 14.00 uur geopend. Dit is een mooie mogelijkheid om wat van die extra ingenomen calorieën te verbranden!

Doe jezelf tegoed aan groenten, hiermee kun je jouw maaltijden niet alleen mooi aankleden, ook zorgen deze producten voor veel verzadiging en weinig calorieën.

Uiteraard is dit maar een kleine greep uit mogelijkheden die je kunt treffen om de kerstkilo’s te voorkomen. Wil je nu meer weten dan kun je dit natuurlijk altijd vragen aan een van ons. Ben je nu benieuwd of The Gym voor jou dè plek is om die calorieën te verbranden, dan kun je je altijd aanmelden voor een gratis proefles!

Nog een belangrijk bericht om mee af te sluiten. Vergeet vooral niet te genieten deze komende dagen! Namens de gehele Gym Crew, fijne dagen toegewenst!

 

Auteur:
ir. Pascal de Brabander, diëtist

Bronnen:
(afbeelding) Mandarin Restaurant. Kerst buffet [Internet]. Mandarin Restaurant 2018 [Geraadpleegd 16 december 2018] beschikbaar via https://www.restaurant-mandarin.nl/kerst-buffet/
(1) Helander EE, Wansink B, Chieh A. Weight gain over the holidays in three countries. N Engl J Med 2016;375:1200-2. DOI: 10.1056/NEJMc1602012