Ongetwijfeld heb je het vaker gehoord, dat je jezelf goed en gelukkig gaat voelen van even flink sporten. Misschien is dat ook de reden dat The Gym de gezelligste sportschool van het Westland is! Of je nu veel groepslessen meedoet of gewoon lekker gaat fitnessen, gezelligheid is overal te vinden.

Wederom bevestigd
Hoewel we het met zijn allen eigenlijk al lang wisten, is het altijd fijn om te zien dat deze wijsheden maar weer eens worden bevestigd in landelijke onderzoeken. Afgelopen jaar heeft het Mulier Instituut, een instituut dat zich specialiseert in sociaal sportonderzoek, onderzoek gedaan naar het geluk onder Nederlandse sporters (1). Hieruit kwam duidelijk naar voren dat de sportende Nederlander zichzelf gelukkiger voelt dat de niet-sportende Nederlander. Wat uit dit onderzoek echter niet goed bleek, is wat oorzaak en wat gevolg was. Misschien is het zo dat mensen die gelukkiger zijn, gemakkelijker gaan sporten of andersom.

Hoe dan ook, bewegen is goed voor de gezondheid en meer bewegen is zelfs nog beter (2)! Het is echter wel belangrijk dat jij iets gaat doen wat jij leuk vindt. Gelukkig kun je bij ons alle kanten op, van Piloxing tot Bootcamp en van Zumba tot Personal Training. Je bent altijd van harte welkom voor een gratis proefles!

 

Auteur:
ir. Pascal de Brabander, diëtist

Bronnen:
(1) van den Dool R, Breedveld K. Nog meer Bruto Nationaal Sportgeluk? Utrecht: Mulier Instituut 2017
(2) Gezondheidsraad. Beweegrichtlijnen 2017. Den Haag: Gezondheidsraad, 2017; publicatienr. 2017/08