Hoe werkt het?

  • Hoe werkt spinning?

Tijdens inspirerende groepslessen zwepen onze instructeurs het tempo op en werk jij je op de fietsen in het zweet. Uithoudingsvermogen en de bloedsomloop verbeteren aanzienlijk gedurende de uurtjes in onze sportschool.

  • Voor wie is spinning? 

Voor iedereen die aan zijn of haar conditie wilt werken, een conditionele workout zoekt of gewoon lekker met een groep bezig wilt zijn, is dit een heerlijke les.

  • Wanneer kan ik meedoen?

Spinning is een razend populaire groepsles bij The Gym. Bekijk het actuele lesrooster voor meer informatie. Uiteraard ben je altijd welkom voor een proefles.

 

Spinning

Spinning is niet voor niets razend populair. Het is niet alleen eenvoudig te volgen, maar het is ook één van de snelste manieren om af te slanken en conditie op te bouwen.

Spinning betekent ‘snel ronddraaien’. In de jaren tachtig is het bedacht door wielrenner Johnny Goldberg. Hij ontwikkelde een hometrainer in de vorm van een wielrenfiets. Deze fiets had in plaats van een voorwiel een verzwaard vliegwiel van 14 kilo. Op deze manier kan de weerstand, die tijdens het fietsen wordt ondervonden, zelf geregeld worden op basis van het eigen niveau en op basis van de muziek.

Zo ga je tijdens de les zware bergen beklimmen, maar ook lichte afdalingen kunnen worden gesimuleerd op de spinningsfiets. De workout is goed voor een sterk hart, het vergroten van de longinhoud, een goede bloedsomloop en soepele spieren.

Laat jezelf een keer over de grens trekken en ga samen met de groep helemaal uit je dak op de spinningbike, flink zweten en opgezweept worden op te gekke muziek. Wie er eenmaal mee begint, is vaak niet meer te stoppen! Dit kan bij The Gym in een mooie lichte zaal waar we met de modernste apparatuur werken die volledig op jou afgestemd kan worden.