Aanbod

Koude training- Sterk de winter in!

Koude Training heeft in deze tijd een bijzonder betekenis, maar je body vindt het ook geweldig. Want:

  • Je immuunsysteem wordt versterkt (Omdat je lichaam wordt blootgesteld aan plotselinge kou, moet het zich verweren en krijgt je immuunsysteem een boost)
  • Stress vermindert (Als je in het water bent en erna zijn al je gedachten even weg, je bent puur gefocust op je lichaam en ademhaling) of (kou stimuleert onder andere de afgifte van endorfine, ook wel gelukshormoon genoemd, deze endorfine remt de afgifte van stresshormonen)
  • Kom maar op met de nieuwe dag (nog meer stofjes worden geactiveerd, daarom ben je opgewekter, meer gemotiveerd en geconcentreerder)
  • Bruin vet wordt geactiveerd (Kou zorgt ervoor dat je bruine vetcellen uit hun slaapstand komen. Die wakkere actieve bruine vetcellen zetten vervolgens energie uit suikers en vetten om in warmte. Het lichaamsvet  (wit vet) en dus het gewicht neemt daardoor af)
  • Na inspanning of sporten is er sneller herstel (Koud water zorgt ervoor dat de doorbloeding toeneemt. Hierdoor komen voedingsstoffen sneller in de spierweefsels wat voor een sneller herstel zorgt)
  • Je raakt gewend aan kou, de thermostaat kan zonder problemen omlaag (en dat is fijn voor je portemonnee en het energieprobleem)

Iets voor jou?

Ontdek de kracht van koud water. Geniet van de natuur en ervaar zelf de mentale en fysieke voordelen.

Een 10 weken training. 1x per week. Vanwege het opbouwend karakter is halverwege instappen of het nemen van een losse les niet mogelijk.

Onder begeleiding van een ervaren instructeur lopen we naar zee en bereiden we ons dmv oefeningen mentaal en fysiek voor. Dan de zee in!

De instructeur houdt iedereen scherp in de gaten en samen wordt bepaald hoe lang je in het koude water kan en mag blijven. Daarna snel droge kleding aan. Op de terugweg oefeningen om weer op te warmen. Bij The Gym Monster drinken we koffie, thee of warme chocomel en is er een nabespreking.

Start

locatie The Gym Monster op woensdag en zaterdag om 9 uur ’s morgens 1e les 26 oktober 2022. De training duurt maximaal 1 uur (start en terugkomst The Gym Monster)

Aanmelden kan via: ewout@thegym.nl

In het kort

Een 10 weken training. Vanwege het opbouwend karakter is halverwege instappen of het nemen van een losse les niet mogelijk.

Voor wie?

Iedereen die gemotiveerd is en een stootje kan hebben.
Een gezondheidsverklaring is verplicht*

Aanmelden

Locatie The Gym Monster op woensdag en zaterdag om 9 uur ’s morgens* 1e les 26 oktober 2022 (bij een minimum aantal van 10 aanmeldingen). Aanmelden uiterlijk 3 dagen voor 1e les*.